Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Έτσι άρχισαν όλα!

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια όμορφη ξανθιά κι ευτραφής νοικοκυρά. Την έλεγαν Τζην.
Jean Nidetch και λάτρευε τα μπισκότα. Συνεχώς έλεγε πως θα ξεκινούσε μια πιο προσεκτική διατροφή για να χάσει το περιττό της βάρος, αλλά όλο και ξέθαβε απ' τα ντουλάπια της τα κρυμμένα μπισκότα για να χορτάσει τη λιγούρα της.
Μια και δυο αποφάσισε πως δεν πήγαινε άλλο. Πήγε σε μια κλινική που υπήρχε ένα τμήμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Της έδωσαν μια διατροφή βάση της οποίας θα έπρεπε να ξεχάσει όλα όσα ήξερε και θα έπρεπε να προσαρμόσει την καθημερινή της διατροφή στα υγιεινά δεδομένα της διατροφής που της έδωσαν απ' την κλινική.
Κι άρχισε. Έχασε τα πρώτα της κιλά και της άρεσε. Όμως κάπου στην πορεία δεν μπορούσε να μην κλέψει ένα μπισκότο και να το απολαύσει. Κι αμέσως γεννιόντουσαν οι ενοχές. Καθώς παρατήρησαν οι φίλες και φίλοι της πως είχε χάσει βάρος, άρχισαν να της ζητάνε πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε. Πάνω στον καφέ και το κους-κους γεννήθηκε η ιδέα της αλληλοϋποστήριξης! Οι φίλες έφεραν άλλες φίλες, οι φίλοι το ίδιο... μέχρι που το μικρό σαλόνι της Τζην δεν χωρούσε τόσο κόσμο. 
Βρήκε μια μικρή αποθήκη κι άρχισε να οργανώνει εκεί τις συναντήσεις αυτών των πολυάριθμων φίλων. Έβαλαν και μια ζυγαριά για να βλέπουν την πρόοδο της απώλειας των κιλών τους, άρχισαν να ανταλλάσουν και συνταγές κι έτσι ...απ' το "πουθενά" δημιουργήθηκε μια ομάδα που ζυγιζόταν (weight) και πρόσεχε (watcher) την εξέλιξη του καθενός.
Η Τζην από μια απλή εργαζόμενη γυναίκα έγινε ιδρύτρια ενός απ' τους μεγαλύτερους οργανισμούς διατροφής που εδώ και 56 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του επάνω στο αδυνάτισμα και την προσεκτική διατροφή. Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα η διατροφή που έκανε η Τζην άλλαξε πάρα πολλές φορές ώστε να ικανοποιήσει τον κάθε αχόρταγο ουρανίσκο που δεν μπορούσε να πει "όχι" σε διάφορες λιχουδιές.
Όπως και να'χει η Τζην ακολούθησε μια διατροφή που της χάρισε ένα σώμα αδύνατο και υγιές και η ίδια κράτησε την υπόσχεση στον εαυτό της μέχρι το τέλος της ζωής της, να μην ξαναπάρει πίσω ούτε μισό κιλό.

"Είναι επιλογή -δεν είναι ευκαιρία- που καθορίζει το πεπρωμένο"


Την διατροφή της θα βρείτε σε αυτό το μπλογκ. Την διατροφή που άλλαξε τις ζωές πολλών που την ακολούθησαν. Οι στερήσεις δεν είναι πολλές. Η φαντασία να δουλεύει και γίνονται θαύματα ώστε να ικανοποιηθεί ο κάθε ουρανίσκος!
Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Τζην, να διώξουμε τα περιττά μας κιλά με υγιεινό τρόπο και να διατηρήσουμε το νέο μας βάρος σε βάθος χρόνου.

Καλή μας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου