Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πουρές μανιταριών

480 γρ. μανιτάρια
2 ΚΣ χυμός λεμονιού
1 ΚΣ σπόρους κύμινου
3 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
σχοινόπρασο
1 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι

Αφαιρέστε τα κοτσάνια απ' τα μανιτάρια και ξεφλουδίστε τα καπάκια. Ραντίστε τα με τον χυμό λεμονιού ώστε να μείνουν άσπρα και βάλτε τα στο ψυγείο. Πλύντε τα κοτσάνια και καθαρίστε τα καλά και βάλτε μαζί με τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, το κύμινο και το κρεμμύδι. Αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Σβήστε κι αφήστε να ανακατευτούν οι γεύσεις για μισή μέρα ή όλη νύχτα. Βάλτε ξανά να βράσει ο ζωμός για λίγο ακόμη, αλλά αυτή τη φορά ρίξτε το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε τα όλα σε μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές. Φυλάξτε στο ψυγείο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σερβίρεται αυτόν τον πουρέ. Ανακατέψτε με *τομάτα, σπανάκι ή *άπαχο γάλα και ζεσταίνετε και σερβίρεται σαν σούπα. Ανακατέψτε τον πουρέ με χτυπημένους *κρόκους αυγού και καλύψτε με χτυπημένο σε μαρέγκα το *ασπράδι του αυγού και φτιάξτε έτσι, σουφλέ σε ένα μικρό πυρέξ. Το καλύτερο απ' όλα, είναι να σερβίρετε τον πουρέ πάνω σε ωμά καπάκια μανιταριών για ζωμό γεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου