Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Αφράτο τσηζκέικ χωρίς μαγείρεμα


1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
2 ΚΣ χυμό λεμονιού
½ φλ. καυτό νερό
2 αυγά, χωρισμένα
2 ½ κγ γλυκαντικό
540 γρ. τυρί κότατζ
1 φλ. θρυμματισμένο πάγο (ένας εύκολος τρόπος να σπάσετε τα παγάκια είναι να τα βάλετε σε πετσέτα και να τα σπάσετε με σφυρί)

Ρίξτε τη ζελατίνη στο μπλέντερ μαζί με το χυμό. Ρίξτε το καυτό νερό, τους κρόκους αυγών, το γλυκαντικό, το τυρί και τον πάγο. Γυρίστε το μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Χτυπήστε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ρίξτε το μείγμα του τυριού. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε να σταθεί. Μεσημεριανό – 4 μερίδες. Πολύ εύκολο, πολύ καλό.

Σημείωση: μπορείτε να ρίξετε πάνω στο τσηζκέικ ½ φλ. ψίχουλα ψωμιού (1 φέτα ψωμί χτυπημένη στο μπλέντερ με ½ κγ κρυσταλλικό γλυκαντικό κι ένα κομμάτι φέτας πορτοκαλιού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου