Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Πίτα με κρέμα τυριού


540 γρ. τυρί κότατζ
½ κγ μοσχοκάρυδο
¼ κγ κανέλλα
½ κγ άρωμα ρούμι
½ κγ βανίλια
1 ½ κγ υγρό γλυκαντικό
2 αυγά, χωρισμένα

Χτυπήστε όλα τα υλικά εκτός απ’ τα ασπράδια, σε μεγάλη ταχύτητα στο μπλέντερ ή μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα. Μην το παραχτυπήσετε. Χτυπήστε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και ρίξτε το μείγμα τυριού. Ανακατέψτε απαλά και ρίξτε το μείγμα σε πυρεξάκι (17,5 εκ. περίπου). Τοποθετήστε χαμηλά στο γκριλ και ψήστε για 8’ ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σερβίρεται την πίτα καυτή ή ακόμη καλύτερα κρύα. Κομμένες φέτες φράουλας μπορούν να μπουν από πάνω πριν σερβίρεται. Απόδοση: 4 μερίδες μεσημεριανού. Υπολογίστε το φρούτο αν χρειάζεται. Μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Αριθμητική: το τυρί κότατζ συνολικά είναι 3 μερίδες μεσημεριανού. Τα αυγά συνολικά 1 μερίδα μεσημεριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου