Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Γαλλικό τοστ "two fers"


Κατά το καλλιτεχνικό ιδίωμα «two fers” σημαίνει η πώληση δύο εισιτηρίων στην τιμή του ενός. Έτσι προκύπτει και η εκδοχή των WW για την ονομασία της συνταγής.

1 αυγό
2 κγ νερό
1/8 κγ αλάτι
1/8 κγ γλουταμινικό νάτριο (MSG)
1 φέτα άσπρο ψωμί (ολικής αλέσεως), κομμένη στη μέση ώστε να έχουμε 2 λεπτές φέτες
1 φακελάκι γλυκαντικό
¼ κγ κανέλλα

Χτυπήστε τα 4 πρώτα υλικά. Βυθίστε τις φέτες ψωμιού στο αυγό και ψήστε την κάθε πλευρά τους σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Με μια σπάτουλα γυρίστε τις φέτες κι όχι με πιρούνι γιατί είναι πολύ λεπτές να κρατηθούν σε αυτό. Βγαίνουν 2  φέτες γαλλικού τοστ (που σχεδόν διπλασιάζονται κατά το ψήσιμο). Πασπαλίστε με ζαχαρωμένη κανέλλα που φτιάχνετε με την κανέλλα και το γλυκαντικό απ’ το φακελάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου