Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Κινέζικη ομελέτα λαχανικών για έναν


1 ½ ΚΣ αφυδατωμένο κρεμμύδι
1 ½ ΚΣ σέλερι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1 ½ ΚΣ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 ΚΣ φύτρες φασολιών
¼ φλ. Ζωμό, κύβο κοτόπουλου ή νερό
1 αυγό

Ζεσταίνετε καλά ένα βαρύ τηγάνι αλουμινίου και γρήγορα ρίξτε τα λαχανικά. Σύντομα θα πάρουν καστανό χρώμα. Προσθέστε το ζωμό, τον κύβο ή το νερό κι αφήστε τα λαχανικά να μαγειρευτούν όσο να μαλακώσουν και πιουν τα υγρά. Μαγειρέψτε άλλο ένα λεπτό, ανακατεύοντας συχνά. Ζεσταίνετε ένα μικρό σιδερένιο τηγάνι 15 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα των λαχανικών. Χτυπήστε το αυγό και ρίξτε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι η ομελέτα πάρει καστανό χρώμα στη μια μεριά. Γυρίστε κι αφήστε να πάρει χρώμα και η άλλη. Σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου