Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αυγά Φου Γιανγκ


340 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 ΚΣ ζωμό κοτόπουλου
¼ φλ. αφυδατωμένο κρεμμύδι, βρεγμένο στο νερό
1 φλ. σέλερι σε κύβους
¾ φλ. φύτρες φασολιών, στραγγισμένες
4 αυγά
¼ κγ αλάτι
⅟₈ κγ πιπέρι

Μαγειρέψτε για 1’ τα μανιτάρια στις 2 κουταλιές του ζωμού. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλερι ανακατέψτε και σοτάρετε για 5’. Αφήστε να κρυώσει. Ρίξτε τις στραγγισμένες φύτρες. Χτυπήστε τ’ αυγά πολύ καλά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τα στα κρύα λαχανικά. Ζεστάνετε ένα μικρό σιδερένιο τηγάνι κι όταν κάψει πολύ προσθέστε μία μεγάλη κουταλιά απ’ το μείγμα ώστε να δώσει μια 10 εκ. τηγανίτα. Όταν όλες οι τηγανίτες πάρουν καστανό χρώμα από κάτω τις γυρνάτε για να πάρουν χρώμα κι απ’ την άλλη. Σερβίρετε αμέσως με σόγια σως. Είναι μεσημεριανό για δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου