Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Φτιάχνοντας μια βασική ομελέτα χωρίς λίπος


Ακόμη κι μια ομελέτα του ενός αυγού μπορεί να φτιαχτεί χωρίς την προσθήκη λίπους εάν χρησιμοποιήσετε ένα μικρό βαρύ τηγάνι. Με βάση τις οδηγίες πολλών βιβλίων μαγειρικής, δεν έχω τηγάνι αποκλειστικά για ομελέτες αλλά χρησιμοποιώ ένα μικρό βαρύ τηγάνι 12,5 εκ.. Το ζεσταίνω και ρίχνω ένα χτυπημένο αυγό (2 για το μεσημεριανό), αφού προηγουμένως προσθέσω μερικές σταγόνες νερό (γυρνάω την βρύση της κουζίνας να στάξουν μερικές σταγόνες). Όταν το τηγάνι καπνίζει πολύ, τότε ρίχνω το αυγό, σβήνω τη φωτιά και το αφήνω να γίνει ξεκολλώντας τις άκρες του ώστε να απλώσει το αυγό παντού και να ψηθεί.
Σερβίρω το αυγό διπλώνοντας στη μέση κι έτσι ξέρω πως τρώω ομελέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου