Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Σάλτσα κρεόλ


1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
2 ΚΣ σέλερι σε κύβους
3 ΚΣ χυμό κρεμμυδιού (βγαίνει όταν λιώσετε ένα κρεμμύδι) ή νιφάδες κρεμμυδιού
1 φάκελο ζωμό κοτόπουλου στιγμής (λιώστε έναν κύβο με το χέρι)
6 ΚΣ νερό
*2 φλ. χυμό τομάτας (βρασμένο τόσο ώστε να δώσει στο τέλος 1 φλιτζάνι)
1 φλ. φασολάκια γαλλικού τύπου (French style green beans)
120 γρ. μανιτάρια κονσέρβας σε φέτες (κρατάτε το νερό τους απ’ την κονσέρβα)

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ανακατέψτε την πιπεριά, το σέλερι, το κρεμμύδι, το νερό της κονσέρβας απ’ τα μανιτάρια, το ζωμό και το νερό και βράστε για περίπου 15’. Προσθέστε τη σάλτσα της τομάτας, τα φασολάκια και τα μανιτάρια, αφήστε να ζεσταθούν και σερβίρετε.
Βάλτε σε βάζο τη σάλτσα και φυλάξτε τη στο ψυγείο για να την χρησιμοποιήσετε όποτε χρειαστεί επάνω σε βρασμένα λαχανικά. Είναι πολύ καλή για βραστό κουνουπίδι. Σερβίρεται πάνω σε φύτρες φασολιών και γίνεται το λεγόμενο «Σπαγγέτι με σάλτσα κρεόλ WW». Μπορείτε επίσης αν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Χρησιμοποιήστε τη επίσης σε χτυπητά αυγά σαν γέμιση ομελέτας ή σαν σάλτσα επάνω σε ψημένο κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, σουφλέ κλπ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου