Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ομελέτα ο ζούρ


2 αυγά, καλά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
Γλουταμινό νάτριο (MSG)
Οποιοδήποτε απεριόριστο λαχανικό

Χτυπήστε τα αυγά με το αλατοπίπερο και το γλουταμινό νάτριο και ρίξτε τα σε καυτό τηγάνι. Όταν τα αυγά είναι έτοιμα από κάτω αλλά από πάνω υγρά, ρίξτε βρασμένα λαχανικά. Τοποθετείστε στο γκριλ και ψήστε μέχρι η ομελέτα διπλασιαστεί σε όγκο και ψηθεί καλά για περίπου 5’.
Η ομελέτα μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε απεριόριστο λαχανικό: μπρόκολο, κουνουπίδι, φασολάκια, κλπ. Είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος να χρησιμοποιήσετε όσα λαχανικά περίσσεψαν. 2 ή 3 διαφορετικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ίδια ομελέτα. Αν ένα αυγό χρησιμοποιηθεί στο μεσημεριανό μια φέτα τυριού (30 γρ.) μπορεί να τοποθετηθεί πάνω απ’ τα λαχανικά και το αυγό και να ψηθεί στο γκριλ. Μαγειρέψτε πράσινη πιπεριά και αφυδατωμένο κρεμμύδι (που έχει πρώτα βραχεί σε νερό ή άπαχο γάλα) κάνουν μια γευστική ομελέτα μαζί με άλλα λαχανικά ή μόνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου