Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Πιατέλα με πηχτή τυριού-τομάτας και γαρίδες


ΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΥΡΙ
1 φάκελο ζελατίνη άγευστη
1 φλ. γάλα άπαχο
½ κγ αλάτι
2 κγ κρεμμύδι στιγμής
180 γρ. τυρί κότατζ
¾ φλ. ξινόγαλα
2 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 κγ γούστερ σως
1 φλ. ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες

Ρίξτε τη ζελατίνη στο γάλα σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε γρήγορα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3', μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Βγάλτε απ’ τη φωτιά. Ρίξτε κι ανακατέψτε το αλάτι και το κρεμμύδι. Λιώστε το τυρί σε ένα μπωλ και ανακατέψτε το με το ξινόγαλα μέχρι να μαλακώσει, ρίξτε το λεμόνι και τη γούστερ σως κι ανακατέψτε πάλι. Ρίξτε στο μείγμα λίγο λίγο το μείγμα της ζελατίνη χτυπώντας μέχρι να δέσει. Αφήστε να κρυώσει ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να στέκεται στο ανακάτεμα. Στρώστε σε ένα ταψάκι τα ραπανάκια και ρίξτε από πάνω το μείγμα τυριού. Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τώρα ετοιμαστείτε για να φτιάξετε τη…

ΣΤΡΩΣΗ ΠΗΧΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
3 φακελάκια ζελατίνη άγευστη
2 φλ. κρύο νερό
3 φλ. χυμό τομάτας
1 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 κγ γούστερ σως
¼ κγ ταμπάσκο

Σε μια κατσαρόλα δύο λίτρων ρίξτε τη ζελατίνη κι 1 ½ φλ. νερό. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3' μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Βγάλτε απ’ τη φωτιά και ρίξτε το υπόλοιπο νερό και τα άλλα υλικά κι ανακατέψτε. Αφήστε να κρυώσουν. Ρίξτε το μείγμα πάνω απ’ το μείγμα του τυριού που σχεδόν έχει πήξει. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε με τις επιτρεπόμενες μαγειρεμένες γαρίδες μαριναρισμένες σε Δυνατό Αρωματικό Ντρέσσινγκ αφαιρώντας ένα μέρος απ’ το τυρί κότατζ στην πηχτή τυριού ή 840 γρ. μαγειρεμένες γαρίδες. Αυτό θα δώσει ένα πολύ ικανοποιητικό και γιορταστικό βασικό πιάτο. Μερίδες 8.
Σημείωση: κάθε μερίδα θέλει περίπου ¼ φλ. απ’ το γάλα της ημέρας και 180 γρ. χυμό τομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου