Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σάλτσα τσάμπορντ

3 ΚΣ έτοιμη μουστάρδα (η τύπου ντιζόν είναι καλή)
1 φλ. γάλα άπαχο
1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 ½ ΚΣ χυμό λεμονιού
2 κγ ζωμό βοδινού στιγμής (μη αραιωμένη σκόνη)

Ζεστάνετε τη μουστάρδα σε χαμηλή φωτιά σε ένα βαρύ κατσαρόλι κι ανακατέψτε τη με το γάλα. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ζωμό. Ανακατέψτε και σιγοβράστε για 10’ περίπου αλλά μην αφήσετε να βράσει. Αφαιρέστε το σκόρδο και σερβίρεται τη σάλτσα σε ζεστό μπωλ. Είναι καλή πάνω σε ψητά βοδινά κομμάτια ή οποιοδήποτε μαλακό κρέας ή ψάρι. Μια νόστιμη προσθήκη είναι: 2 ΚΣ Ξινή Κρέμα WW, αργά ζεσταμένη και μια άλλη είναι: πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες σε κύβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου