Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σάλτσα μανιταριών

1 φλ. μανιτάρια σε φέτες 
1 φακελάκι ζωμό κοτόπουλου στιγμής
¼ φλ. νερό
2 ΚΣ σκόνη άπαχου γάλακτος

Επιλέξτε τα άσπρα μανιτάρια και πλύντε τα γρήγορα. Κόψτε τα κατά μήκος σε φέτες. Τοποθετήστε τα σε βαρύ μικρό τηγάνι μαζί με τον ζωμό και το  νερό. Σκεπάστε (αν το σκεύος δεν έχει καπάκι σκεπάστε με αλουμινόχαρτο). Μαγειρέψτε για 5’, ρίξτε το γάλα ανακατέψτε και κλείστε τη φωτιά. Είναι μια πολύ αρωματική σάλτσα, τέλεια για πάνω σε κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή και είναι τέλεια πάνω σε φέτα ψωμί ή πάνω σε αυγά σφιχτοβρασμένα, στο γεύμα. Η σκόνη γάλακτος πρέπει να υπολογιστεί σαν 1/3 φλ. άπαχου γάλακτος, όλα τα υπόλοιπα είναι απεριόριστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου