Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Όστρακα γεμιστά


2 ντουζίνες μεγάλα όστρακα
¼ φλ. νερό
½ φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
Σκόνη κρεμμυδιού σοτέ
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Πλύντε και τρίψτε τα όστρακα να καθαρίσουν. Τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα με το αρωματισμένο νερό (αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη). Αφήστε να βράσουν, τόσο μέχρι να ανοίξουν. Βγάλτε τα όστρακα απ’ το κέλυφός τους. Ζυγίστε για να βγάλετε τους μερίδες και κρατήστε τα μισά απ’ τα κελύφη. Ψιλοκόψτε τα όστρακα. Ανακατέψτε τα μαζί με τα μανιτάρια που έχετε σοτάρει σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατέψτε στα όστρακα και τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στα κελύφη των οστράκων και ψήστε τους 200 βαθμούς για 5'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου