Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Γάδος ω πλατ


Μαϊντανός
6 μανιτάρια
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού ανασυσταμένες στο νερό
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
½ φλ. ζωμό ψαριού, ζωμό κοτόπουλου ή νερό
2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες
450 γρ. φιλέτο γάδου (μπακαλιάρος Ατλαντικού)

Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τα μανιτάρια. Τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα μαζί με τους νιφάδες κρεμμυδιού (φυλάξτε το νερό τους), το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το ζωμό ψαριού, το ζωμό κοτόπουλου ή το νερό και το νερό απ’ το κρεμμύδι. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για ½ ώρα. Ρίξτε το φαγητό στο μπλέντερ και χτυπήστε το μαζί με τους πιπεριές. Μαγειρέψτε πάλι μέχρι να μείνει μισό. Απλώστε την σάλτσα στο ψάρι που έχετε βάλει σε ταψί και ψήστε χωρίς να σκεπάσετε για 15’ τους 180 βαθμούς ή μέχρι να γίνει το ψάρι.

Σημείωση 8/4/19    Σήμερα δοκίμασα αυτή την συνταγή. Λοιπόν... είναι νόστιμη, παρά την έλλειψη λαδιού. Το θέμα είναι να την δοκιμάσεις με το σωστό ψάρι. Εγώ έβαλα παλαμίδα. Αν ήταν φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας θα ήταν ακόμη πιο νόστιμο. Αν είστε σε διατροφή, δοκιμάστε την. 
Σχετικά με τα μανιτάρια γιατί δεν γράφει κάτι στην ετοιμασία της συνταγής. Αγόρασα φρέσκα μεγάλα άσπρα μανιτάρια. Τα έκοψα φέτες και τα έστρωσα στη γάστρα, από πάνω έβαλα το ψάρι κι από πάνω έριξα την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου