Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Σάλτσα σέλερι

9-10 κλωνάρια σέλερι
2 κγ νιφάδες κρεμμυδιού (προαιρετικό)
Νερό για να καλυφθούν τα υλικά
1 φακελάκι ζωμό κοτόπουλου στιγμής

Κόψτε το σέλερι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τις νιφάδες κρεμμυδιού, εάν θέλετε και το νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μαγειρέψτε γρήγορα χωρίς να σκεπάσετε μέχρι το σέλερι να μαλακώσει και το νερό εξατμιστεί και μείνει όσο ένα φλιτζάνι. Αν χρειαστεί και το σέλερι δεν έχει μαλακώσει αρκετά προσθέστε κι άλλο νερό. Μετά από μία ώρα βρασίματος της σάλτσας, ρίξτε τον ζωμό. Σβήστε μετά από 1 λεπτό και ρίξτε τα λαχανικά και το υγρό σε μπλέντερ και χτυπήστε. Αλατοπιπερώστε και χρησιμοποιήστε την σάλτσα επάνω σε ψάρι, λαχανικά, αυγά κλπ.
Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βάλτε όση θέλετε και την υπόλοιπη φυλάξτε τη στο ψυγείο.
Σημειωση: Σαν προσθήκη αρωματικών που μπορείτε να βάλετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι: άνηθος, φέτα λεμονιού, σχοινόπρασο και μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου