*4 φιλέτα πησσιού¹ (90 γρ. το καθένα)
Αρωματικό αλάτι
*4 φέτες ελβετικό τυρί (ή γραβιέρα ή έμμενταλ)
(συνολικά 60 γρ.)
¼ κγ αφυδατωμένο κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (φυλάξτε το ζουμί) ή ½
φλ. φρέσκα
2 κγ μαϊντανό (αν επιθυμείτε)
*¼ φλ. γάλα άπαχο
*¼ φλ. Σάλτσα Τομάτας
Αλατίστε κι απ’ τις 2 μεριές τα φιλέτα και τυλίξτε
τα σε ρολά. Διπλώστε τις φέτες τυριού στη μέση και τοποθετείστε εναλλάξ σε
ταψάκι: φιλέτο-τυρί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμού. Ρίξτε το
κρεμμύδι σε μερικές κουταλιές καυτό ζωμό ψαριού ή νερό μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα μανιτάρια, ¾ κγ αρωματικό αλάτι, τον μαϊντανό αν επιθυμείτε και το
ζουμί απ’ τα μανιτάρια (με αρκετό νερό να γίνει ¼ του φλιτζανιού) ή ¼ φλ. νερό
αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια. Προσθέστε το άπαχο γάλα και τη Σάλτσα
Τομάτας. Αφήστε να βράσουν και περιχύστε πάνω απ’ το ψάρι. Ψήστε για 12' ή
μέχρι τα φιλέτα να πάρουν χρυσαφί χρώμα και κόβεται εύκολα μ’ ένα πιρούνι, αλλά
να είναι ζουμερά. 4 μερίδες.
[1] Πησσί = είδος γλώσσας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου