Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Γεύμα με ψητό φιλέτο πησσιού


*4 φιλέτα πησσιού¹ (90 γρ. το καθένα)
Αρωματικό αλάτι
*4 φέτες ελβετικό τυρί (ή γραβιέρα ή έμμενταλ) (συνολικά 60 γρ.)
¼ κγ αφυδατωμένο κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (φυλάξτε το ζουμί) ή ½ φλ. φρέσκα
2 κγ μαϊντανό (αν επιθυμείτε)
*¼ φλ. γάλα άπαχο
*¼ φλ. Σάλτσα Τομάτας

Αλατίστε κι απ’ τις 2 μεριές τα φιλέτα και τυλίξτε τα σε ρολά. Διπλώστε τις φέτες τυριού στη μέση και τοποθετείστε εναλλάξ σε ταψάκι: φιλέτο-τυρί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμού. Ρίξτε το κρεμμύδι σε μερικές κουταλιές καυτό ζωμό ψαριού ή νερό μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα μανιτάρια, ¾ κγ αρωματικό αλάτι, τον μαϊντανό αν επιθυμείτε και το ζουμί απ’ τα μανιτάρια (με αρκετό νερό να γίνει ¼ του φλιτζανιού) ή ¼ φλ. νερό αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια. Προσθέστε το άπαχο γάλα και τη Σάλτσα Τομάτας. Αφήστε να βράσουν και περιχύστε πάνω απ’ το ψάρι. Ψήστε για 12' ή μέχρι τα φιλέτα να πάρουν χρυσαφί χρώμα και κόβεται εύκολα μ’ ένα πιρούνι, αλλά να είναι ζουμερά. 4 μερίδες.



[1] Πησσί = είδος γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου