Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Αφράτος τόνος ή σολομός


*240 γρ. τόνος ή σολομός κονσέρβας, στραγγισμένος
*1 φλ. γάλα άπαχο
½ φλ. μανιτάρια σε φέτες
¼ φλ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (ή πιπεριά Φλωρίνης)
Αλάτι και πιπέρι
*2 αυγά χωριστά

Αναμείξτε το ψάρι, το άπαχο γάλα, τα μανιτάρια, την πιπεριά σ’ ένα ταψάκι. Αλατοπιπερώστε και το ζεσταίνεται σε μέτριο φούρνο (180 βαθμοί). Στο μεταξύ χτυπάτε τ’ ασπράδια των αυγών καλά με μια τσιμπιά αλάτι, να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάτε και τους κρόκους. Ρίχνεται τη μαρέγκα στους κρόκους από λίγη τη φορά και στρώνεται το μείγμα πάνω στο ταψάκι με το ψάρι. Ξαναβάζετε στον φούρνο και ψήνεται για άλλα 20'. Σερβίρεται καυτό. Η κορυφή να γίνει αφράτη και καστανή. 3 μεσημεριανές μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου