Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Γαρίδες (ή αστακός) Φλόριντα


Νιφάδες κρεμμυδιού
2 κολοκυθάκια καλοκαιρινά, σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου, λιανισμένη
⅛ κγ πάπρικα
½ κγ αλάτι
½ φλ. πιπεριές σε κύβους
⅛ κγ βασιλικό
¼ φλ. νερό
*4 τομάτες
*4 ποσότητες γαρίδας για βραδινό, ή αστακό, καθαρισμένες κι αποφλοιωμένες

Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι, την πιπεριά και το βασιλικό στο νερό. Σκεπάστε και βράστε για 10' ή μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά. Προσθέστε τις τομάτες, σκεπάστε και βράστε για 5'. Ανακατέψτε και τις γαρίδες ή τον αστακό, σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε (όχι να βράσει) για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέστε νερό ή χυμό τομάτας αν χρειαστεί. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα. 4 μερίδες βραδινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου