Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ξιφίας ντιάμπλο


*2 φέτες ξιφία, από 240 γρ. η κάθε μία
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
½ κγ σκόνη σκόρδου
½ κγ σκόνη κρεμμυδιού
¼ κγ μουστάρδα έτοιμη

Ζητήστε από έναν ευγενικό υπάλληλο στο ιχθυοπωλείο να σας χωρίσει 4 φέτες ξιφία από 240 γρ. η κάθε μία. Αν είναι αυτός που σας γνωρίζει, θα μάθει πως είστε σε διατροφή και θα μπορεί να σας εξυπηρετεί αναλόγως με τα ψάρια και τα θαλασσινά!
Πλύντε τις φέτες ψαριού και πατήστε τις να στεγνώσουν με μια χαρτοπετσέτα. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη κρεμμυδιού. Ψήστε για 6 ή μέχρι 16' στο γκριλ ή στην ψηστιέρα (ανάλογα το πάχος) μέχρι να κόβεται η κάθε φέτα με το πιρούνι, όχι όμως να στεγνώσει. Πριν βγάλετε απ’ την φωτιά το ψάρι αλείψτε από πάνω τις φέτες με την μουστάρδα. Ψήστε και σερβίρετε αμέσως. Αν είστε άντρας αυξήστε το γεύμα σας με ακόμη 60 γρ. ψαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου