Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Μοσχαρίσια νεφρά


*480 γρ. μοσχαρίσια νεφρά
Κρύο αλατισμένο νερό με 2 ΚΣ ξύδι
Πιπέρι πράσινο
*Τοματοχυμός
½ κγ ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Κόψτε τα νεφρά σε χοντρές φέτες κι αφαιρέστε όλα τα λευκά μέρη με ψαλίδι. Ρίξτε τις φέτες στο κρύο νερό με το ξύδι για 30’. Στραγγίστε και περάστε τα από σουβλάκια εναλλάξ με κύβους πιπεριάς. Απλώστε τα σουβλάκια σε ταψί και καλύψτε τα με τον τοματοχυμό και πασπαλίστε με τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σταθούν για μία ώρα ή περισσότερο, γυρνώντας συχνά. Βγάλτε τα απ’ τη σάλτσα και ψήστε τα αργά μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Αλείψτε τα με τη μαρινάδα αρκετές φορές όσο ψήνονται. Σερβίρονται καυτά. Δύο μερίδες δείπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου