Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Σισ κεμπάμπ με μοσχάρι και νεφρά


*480 γρ. μοσχαρίσια νεφρά
*480 γρ. μοσχάρι για στιφάδο
Σκόνη meat tenderizer*
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
*4 μέτρια κρεμμύδια
½ κγ αλάτι
½ κγ πιπέρι
½ κγ σκόνη σκόρδου
½ κγ σκόνη κρεμμυδιού
¾ φλ. σόγια σος

Πλύντε και καθαρίστε τα νεφρά, αφαιρώντας τις μεμβράνες απ’ έξω (συνήθως έχουν ήδη αφαιρεθεί πριν τα αγοράσετε). Κόψτε τα στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε όποιο λίπος βρείτε μέσα στα νεφρά. Τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό μαζί με 2 ΚΣ ξύδι για 30’. Όσο τα νεφρά είναι στο νερό περάστε το κρέας με το meat tenderizer σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (επειδή στη χώρα μας αυτό το υλικό δεν υπάρχει, μια εναλλακτική λύση για να μαλακώσει το κρέας είναι να το βάλετε από το βράδυ να μαριναριστεί σε ανθρακική σόδα).
Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους. Καθαρίστε και κόψτε σε τέταρτα τα κρεμμύδια. Βγάλτε τα νεφρά απ’ το νερό και ξεπλύντε τα με κρύο νερό. Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και καλύψτε τα με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τη σόγια σος. Αφήστε να μαριναριστούν όλο το βράδυ. Περάστε εναλλάξ κρέας και λαχανικά σε σουβλάκια. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Γυρίστε και επαλείψτε με τη μαρινάδα. 4 μερίδες δείπνου, που περιλαμβάνουν περιορισμένα λαχανικά.

 [*] Επειδή η έννοια "σκόνη" είναι μάλλον διφορούμενη στη συνταγή, ένας τρόπος για να καταλάβετε τι εννοεί, είναι διαβάσετε σχετικά εδώ.  Αφορά τον τρόπο ετοιμασίας του κρέατος πριν ακολουθήσετε την βασική συνταγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου