Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Στιφάδο με νεφρά


*480 γρ. νεφρά (αρνίσια, μοσχαρίσια ή βοδινά)
Νερό να καλυφθούν με 2 ΚΣ ξύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδου λιανισμένη
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο (με τα φύλλα)
*1 φλ. τοματοχυμό
1 κγ αλάτι
¼ κγ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Κόψτε τα νεφρά κατά μήκος σε κομμάτια κι αφαιρέστε όλα τα λευκά μέρη με ένα ψαλίδι και ρίξτε τα στο νερό με το ξύδι για 30'. Στραγγίστε και ξεπλύντε. Κόψτε σε φέτες των 9 χιλ.. αναμείξτε τα υπόλοιπα υλικά και βάλτε τα να βράσουν, ρίξτε τα νεφρά και μαγειρέψτε για 30’. Δύο μερίδες δείπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου