Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Καρδιά τσοπ σουέι


Οι μοσχαρίσιες, οι βοδινές ή οι αρνίσιες καρδιές είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά. Θα σας εκπλήξει πόσο λίγο είναι εκτιμημένο αυτό το κρέας.

*720 γρ. καρδιά
2 μοσχοκάρφια
2 σκελίδες σκόρδου
¼ φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
10 πιπέρια
1 μεγάλο δαφνόφυλλο
¼ κγ θυμάρι σε σκόνη
2 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
Αλάτι και πιπέρι

Πλύντε την καρδιά σε άφθονο νερό και αφαιρέστε οποιοδήποτε λίπος, φλέβες και μεμβράνες. Καλύψτε με βραστό νερό και ρίξτε τα μοσχοκάρφια, το σκόρδο, το σέλερι, τα πιπέρια, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Αφήστε το να πάρει βράσει κι αφαιρέστε τον αφρό με ένα κουτάλι. Βράστε για 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει και μείνει ελάχιστος ζωμός. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τα μανιτάρια και συνεχίστε το βράσιμο για άλλη μισή ώρα. Αλατοπιπερώστε. 3 μερίδες δείπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου