Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Μοσχαρίσιο συκώτι άλα βενετσιάνα για έναν

*1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
½ φλ. ζωμός κοτόπουλου
*240 γρ. συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος
½ πράσινη πιπεριά σε φέτες
½ κγ αλάτι
½ κγ αφυδατωμένες νιφάδες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς
¼ κγ σπασμένη κόκκινη πιπεριά
2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
Σιγοβράστε το κρεμμύδι στον ζωμό μέχρι το υγρό να μείνει μισό. Μ’ ένα ψαλίδι κόψτε το συκώτι σε λωρίδες ζουλιέν, φάρδους 2 εκ.. Προσθέστε το συκώτι στο κρεμμύδι με τις φέτες πιπεριάς και ρίξτε τα καρυκεύματα (εκτός απ’ τον μαϊντανό). Μαγειρέψτε σε σχετικά δυνατή φωτιά αναδεύοντας που και που το σκεύος μέχρι το συκώτι να γίνει κι απ’ τις δύο πλευρές (περίπου 4'-5'). Ρίξτε τον μαϊντανό κι ανακατέψτε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου