Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ψιλοκομμένα συκωτάκια κοτόπουλου

*1 κρεμμύδι, σε φέτες
*480 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, πλυμένα και χωρισμένα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 τσιμπιά πιπέρι καγιέν ή ταμπάσκο
1 τσιμπιά σκόνη κάρρυ (προαιρετικό)
1 δόση μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
Μαρούλι
Ραπανάκια
 
Σ’ ένα βαρύ, καυτό, στεγνό τηγάνι κάνουμε μια στρώση με τις φέτες κρεμμυδιού. Απλώνουμε τα συκωτάκια πάνω απ’ τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι τα συκωτάκια να γίνουν αλλά όχι να ξεραθούν (κόβουμε ένα για να δούμε αν έχει γίνει καφετί μέσα κι έξω). Θα μείνει μία στρώση με υγρά στο πάτο του τηγανιού. Αν υπάρχει αρκετό, βγάλτε τα συκωτάκια και βράστε τον ζωμό που απομένει μέχρι να γίνει περίπου το ¼ του φλιτζανιού. Κρυώστε τα συκωτάκια, τα κρεμμύδια και το ζωμό. Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με το πιπέρι καγιέν ή το ταμπάσκο. Κι αρωματίστε με το κάρρυ και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε τα όλα στο μπλέντερ με λίγο απ’ τον ζωμό και χτυπήστε να γίνουν πουρές. Σερβίρετε στο μαρούλι επάνω και με φέτες απ’ τα ραπανάκια. Μερίδες δύο για δείπνο, όπου περιλαμβάνονται μισή μερίδα περιορισμένων λαχανικών η κάθε μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου