Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Βοδινό ψητό στη γάστρα


*Κομμάτι βοδινού για ψητό, για 4 μερίδες
1 κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
½ κγ πιπερόριζα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδου, λιανισμένη
*1 καρότο, κομμένο κατά μήκος
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. νερό
*½ φλ. τοματοχυμό
*1 κρεμμύδι, σε φέτες
2 κλωνάρια σέλερι, σε φέτες
*½ φλ. αρακά
*1 τομάτα ολόκληρη, σε τέταρτα

Καθαρίστε τα ορατά λίπη απ’ το κρέας. Ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι και την πιπερόριζα και πασπαλίστε το κρέας. Ζεσταίνεται μια γάστρα σε φούρνο και ρίχνετε το κρέας να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα παντού σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απ’ την ολόκληρη τομάτα). Σκεπάστε καλά και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Βγάλτε το κρέας να κρυώσει ώστε να είναι εύκολο να κοπεί σε φέτες. Προσθέστε την τομάτα και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5' μέχρι να μαλακώσει. Το φαγητό αυτό καταψύχεται. Μερίδες 4. Περιλαμβάνονται περιορισμένα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου