Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Γεύμα με ψητό βοδινό σε ένα σκεύος


*1440 γρ. άπαχο στήθος βοδινού
Βραστό νερό
1 δαφνόφυλλο
½ κγ θυμάρι
*2 καρότα, καθαρισμένα
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
2 κλωνάρια σέλερι με τα φύλλα
12 πιπέρια, ελαφρά χτυπημένα
1 λάχανο, κομμένο σε φέτες
*3 φλ. κίτρινα γογγύλια, σε φέτες

Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος απ’ το κρέας. Σκεπάστε με το βραστό νερό σε μια κατσαρόλα. Βάλτε να βράσει και χαμηλώστε τη φωτιά, αφαιρέστε τον αφρό με ένα κουτάλι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράστε για 3 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Κόψτε σε φέτες το κρέας και ζυγίστε το (180 γρ. μαγειρεμένο κρέας για τις γυναίκες, 240 γρ. για τους άνδρες). Χωρίστε τα λαχανικά σε μερίδες και σερβίρεται. Μερίδες 8. Η μουστάρδα με πίκλες ταιριάζει σε αυτό το φαγητό.
Σημείωση: Είναι ένα καλό οικογενειακό γεύμα αλλά ζυγίστε τις μερίδες για να τις βάλετε σε μπωλ και μετά στην κατάψυξη. Ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου