Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ζαουερμπράτεν (Sauerbraten)


1 φλ. ξύδι
1 φλ. νερό
½ κγ αλάτι
5 πιπέρια
⅛ κγ μοσχοκάρφια
3 δαφνόφυλλα
*2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (αν το παραλείψετε προσθέστε νιφάδες κρεμμυδιού για άρωμα)
*2 καρότα, σε φέτες
*Βοδινή σπάλα, στήθος ή στρογγυλό σε ένα κομμάτι συνολικά για 4 μερίδες

Ρίξτε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατέψτε να γίνουν μαρινάδα. Τοποθετήστε το κρέας μέσα κι αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2-3 μέρες, γυρνώντας το κρέας περιστασιακά. Στραγγίστε και κρατήστε τη μαρινάδα. Ψήστε το κρέας σε χαμηλή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τη μαρινάδα. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 2-3 ώρες. Τραβήξτε το λίπος πριν σερβίρετε (απλώστε μια χαρτοπετσέτα πάνω στο φαγητό να το απορροφήσει).
Σημείωση: Τα κρεμμύδια και τα καρότα μπορούν να αντικατασταθούν με επιτρεπόμενα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου