Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Βοδινό ρομάνο


*960 γρ. άπαχο βοδινό στρογγυλό
½ φλ. ζωμό
2 ΚΣ ξύδι κρασιού
2 ΚΣ νερό
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
¼ κγ ρίγανη
¼ κγ σελινόσπορο
Αλάτι
5 πιπέρια, σπασμένα
1 μοσχοκάρφι
1 δαφνόφυλλο
*1 φλ. τοματοχυμό

Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος απ’ το κρέας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός απ’ τον τοματοχυμό και μαρινάρετε το κρέας όλο το βράδυ. Την επομένη το πρωί βάλτε το σε ταψί, προσθέστε τον τοματοχυμό και ψήστε για 2 ½ ώρες ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει και αφαιρέστε το λίπος. Κόψτε σε φέτες, ζυγίστε και σερβίρετε. Για να σερβίρετε ζεστό, ζεσταίνετε τη σάλτσα και προσθέτετε το κρέας αλλά όχι να βράσει. Καταψύχεται μια χαρά. 4 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου