Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Μπορς με κρέας


*1440 γρ. άπαχο βοδινό (ώμος ή στρογγυλό)
1 μεγάλο λάχανο, τριμμένο
*1 μεγάλο κρεμμύδι
*2 ½ φλ. ολόκληρες τομάτες κονσέρβας (χωρίς προσθήκη μπαχαρικών) ή φρέσκες τομάτες
½ κγ αλάτι
Ξινό (ή χυμό λεμονιού)
Υποκατάστατο ζάχαρης για γεύση
½ - 1 κγ Gravy Master (για χρώμα)
Νερό για να σκεπάσει το λάχανο

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα για τουλάχιστον 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά (ή σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 45'). Προετοιμάστε το φαγητό από την προηγούμενη μέρα. Βάλτε στο ψυγείο και αφαιρέστε όλα τα λίπη που έχουν σταθεί από πάνω. Κόψτε σε φέτες το κρέας, ζυγίστε το και σερβίρετε σε καυτό πυρίμαχο σκεύος. Αναλογούν 180 γρ. βρασμένου κρέατος για τις γυναίκες και 240 γρ. για τους άνδρες. Υπολογίστε το κρεμμύδι ως μία μερίδα και τις τομάτες σαν 5 μερίδες περιορισμένων λαχανικών. Βγαίνουν 6 μερίδες βραδινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου