⅔ φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη
⅔ φλ.
νερό
4 κγ χυμό λεμονιού
2 κγ υγρό γλυκαντικό (η σκόνη θα δώσει αμμώδη υφή
στο μείγμα)
2 κγ βανίλια
1 κγ άρωμα βουτύρου (προαιρετικό)
Ανακατέψτε σ’ ένα μπωλ και χτυπήστε με το μίξερ
όλα τα υλικά μέχρι να πάρει την υφή χτυπημένης κρέμας (σαντιγί). Χρησιμοποιήστε
αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο και ξαναχτυπήστε τη πριν την χρησιμοποιήσετε. Το
λεμόνι κρατά την κρέμα πιο σταθερή σε σύγκριση με την άλλη συνταγή. Βγαίνουν
4 φλιτζάνια χτυπημένης επικάλυψης και μετρά σαν 2 φλ. άπαχου γάλακτος (η συνήθης
μερίδα του ½ φλ. πρέπει να μετρηθεί σαν ½ φλ. γάλα άπαχο). Απολαύστε τη!
Σημείωση:
Μιλώντας με τα μέλη του WW, έχουν πει για τις πολλές αποτυχίες τους,
προσπαθώντας να φτιάξουν την κρέμα. Το συμπέρασμα είναι ότι εγκαταλείπουν πάρα
πολύ εύκολα – η κρέμα πρέπει να χτυπηθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Δεν είναι
απαραίτητο να ψυχθούν τα υλικά ή τα σκεύη, εκτός ίσως σε μια πολύ ζεστή κουζίνα
στη μέση του καλοκαιριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου