Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Χτυπητή επικάλυψη 1 (whipped topping)


⅔ φλ. γάλα άπαχο σε σκόνη
⅔ φλ. νερό
4 κγ χυμό λεμονιού
2 κγ υγρό γλυκαντικό (η σκόνη θα δώσει αμμώδη υφή στο μείγμα)
2 κγ βανίλια
1 κγ άρωμα βουτύρου (προαιρετικό)

Ανακατέψτε σ’ ένα μπωλ και χτυπήστε με το μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να πάρει την υφή χτυπημένης κρέμας (σαντιγί). Χρησιμοποιήστε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο και ξαναχτυπήστε τη πριν την χρησιμοποιήσετε. Το λεμόνι κρατά την κρέμα πιο σταθερή σε σύγκριση με την άλλη συνταγή. Βγαίνουν 4 φλιτζάνια χτυπημένης επικάλυψης και μετρά σαν 2 φλ. άπαχου γάλακτος (η συνήθης μερίδα του ½ φλ. πρέπει να μετρηθεί σαν ½ φλ. γάλα άπαχο). Απολαύστε τη!

     Σημείωση: Μιλώντας με τα μέλη του WW, έχουν πει για τις πολλές αποτυχίες τους, προσπαθώντας να φτιάξουν την κρέμα. Το συμπέρασμα είναι ότι εγκαταλείπουν πάρα πολύ εύκολα – η κρέμα πρέπει να χτυπηθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Δεν είναι απαραίτητο να ψυχθούν τα υλικά ή τα σκεύη, εκτός ίσως σε μια πολύ ζεστή κουζίνα στη μέση του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου