Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Αυστριακή τηγανίτα για πρωϊνό


60 γρ. τυρί κότατζ
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, κομμένη
Νερό (ή γάλα άπαχο) για το μπλέντερ
½ μήλο ή ροδάκινο
Κανέλλα και γλυκαντικό

Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι. Στο μεταξύ ρίξτε στο μπλέντερ το τυρί, το ψωμί κι αρκετό νερό ή γάλα και χτυπήστε. Ρίξτε το μείγμα στο καυτό τηγάνι και ψήστε μέχρι να πάρει καστανό χρώμα από κάτω. Μην γυρίσετε. Καθαρίστε και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες το μήλο ή το ροδάκινο. Απλώστε το φρούτο πάνω στη τηγανίτα. Τοποθετήστε το τηγάνι στο γκριλ 9 εκ. κάτω απ’ την αντίσταση και ψήστε μέχρι το φρούτο να πάρει χρώμα. Πασπαλίστε με κανέλλα και γλυκαντικό (μπορείτε να το κάνετε κι όσο ο φούρνος είναι ζεστός για να λιώσει η κανέλλα).
*Βατόμουρα, *φράουλες, *φέτες πορτοκαλιού κλπ μπορούν να αντικαταστήσουν το μήλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου