Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Σάλτσα κρέμας


⅔ φλ. γάλα άπαχο
2 κρόκοι αυγών
Μια πρέζα αλάτι
½ κγ βανίλια ή άρωμα ρούμι
2 φακελάκια  γλυκαντικό

Ζεματίστε το γάλα σε ένα μπεν μαρί. Χτυπήστε τους κρόκους με το αλάτι και προσθέστε τους στο γάλα από λίγο τη φορά και ανακατέψτε συνεχώς. Βάλτε ξανά το γάλα στο μπεν μαρί (να κάψει το νερό όχι να βράσει), ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να καλύπτει το πιρούνι. Τραβάτε απ’ το νερό κι ανακατέψτε το άρωμα και το γλυκαντικό. Αφήστε να κρυώσει και μετά βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Γίνονται 2 μερίδες. Καλό για φέτες ροδάκινου (μία μερίδα φρούτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου