Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ζωμός ψαριού


(Για να χρησιμοποιηθεί σε ψαρόσουπες, στιφάδα, τσάουντερς και σάλτσες)

960 γρ. με 1360 γρ. απομεινάρια ψαριών (κόκκαλα και κεφάλια)
1 φλ. ανάμεικτο σέλερι σε κυβάκια και νιφάδες αφυδατωμένου κρεμμυδιού
2 μοσχοκάρφια
4 πιπέρια
1 μικρό δαφνόφυλλο
2 κλωνάρια μαϊντανού
1 κλωνάρι θυμαριού
1 κγ αλάτι
1800 ml κρύο νερό

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας πότε πότε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε τον ζωμό για επάλειψη στο ψήσιμο ή να κάνουμε ψάρι ποσέ ή σαν βάση σε σούπα.
Το ψάρι όταν μαγειρευτεί στον ζωμό είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ το να βραστεί μόνο του σε νερό. Χρησιμοποιείστε τον ζωμό σαν βάση για μπουγιαμπέσα ή οποιαδήποτε άλλη ετοιμασία ψαριού. Η σούπα με αντίδια ή η καντονέζ είναι τους νόστιμες όταν φτιαχτούν με ζωμό ψαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου