(Για να χρησιμοποιηθεί σε ψαρόσουπες, στιφάδα,
τσάουντερς και σάλτσες)
960 γρ. με 1360 γρ. απομεινάρια ψαριών (κόκκαλα και
κεφάλια)
1 φλ. ανάμεικτο σέλερι σε κυβάκια και νιφάδες
αφυδατωμένου κρεμμυδιού
2 μοσχοκάρφια
4 πιπέρια
1 μικρό δαφνόφυλλο
2 κλωνάρια μαϊντανού
1 κλωνάρι θυμαριού
1 κγ αλάτι
1800 ml κρύο νερό
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και
βράζουμε ανακατεύοντας πότε πότε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε
τον ζωμό για επάλειψη στο ψήσιμο ή να κάνουμε ψάρι ποσέ ή σαν βάση σε σούπα.
Το ψάρι όταν μαγειρευτεί στον ζωμό είναι πολύ πιο
νόστιμο απ’ το να βραστεί μόνο του σε νερό. Χρησιμοποιείστε τον ζωμό σαν βάση
για μπουγιαμπέσα ή οποιαδήποτε άλλη ετοιμασία ψαριού. Η σούπα με αντίδια ή η
καντονέζ είναι τους νόστιμες όταν φτιαχτούν με ζωμό ψαριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου