Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Λαβράκι γραμμωτό με δεντρολίβανο


1920 γρ. λαβράκι γραμμωτό
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κγ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
½ φλ. ζωμό ψαριού ή κοτόπουλου
1 ΚΣ ξύδι κρασιού

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έχουμε καθαρισμένο και ξελεπιασμένο το ψάρι, αλλά έχουμε κρατήσει το κεφάλι και την ουρά. Το ζυγίζουμε και υπολογίζουμε από 660 γρ. για τους άντρες, 300 γρ. για τους γυναίκες στο γεύμα. Ξεπλένουμε το ψάρι κάτω από κρύο νερό και το στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα. Το αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω. Το τοποθετούμε σε ταψί και το πασπαλίζουμε ολόγυρα με το δεντρολίβανο. Ψήνουμε το ψάρι και το αλείφουμε με ζωμό κάθε 3 λεπτά ή περισσότερο. Όταν το ψάρι ανοίγει με το πιρούνι τότε το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το ξύδι στο ταψί που ψήθηκε το ψάρι το ζεσταίνουμε για λίγο και το περιχύνουμε στο ψάρι. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου