Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Λαχανικά γκιβέτς


Πρόκειται για ένα δημοφιλές πιάτο των Ρουμάνων και θα το ευχαριστηθείτε επίσης, για την πολυχρωμία του και για τον ενδιαφέρον συνδυασμό γεύσεων. Χρησιμοποιήστε φρέσκα λαχανικά.

1 πιπεριά κόκκινη, σε φέτες
1 φλ. φασολάκια φρέσκα, κομμένα κατά μήκος
1 λάχανο μικρό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουνουπίδι μικρό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κολοκύθι καλοκαιρινό, σε φέτες κάτα μήκος
1 φλ. σπανάκι, με κομμένα τα χοντρά κλωνάρια
1 φλ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες κατά μήκος
6 σπαράγγια μικρά
1 ματσάκι αρωματικά: μαϊντανό, άνηθο (οτιδήποτε θέλετε)
4 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες καλά
½ φλ. νιφάδες αφυδατωμένου κρεμμυδιού
2 φλ. διαλυμένο ζωμό
2 κγ αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη γάστρα κι ανακατέψτε τα λαχανικά μέσα σε αυτή. Πασπαλίστε με τ’ αρωματικά. Καρφώστε τα σκόρδα σε οδοντογλυφίδα ώστε να γίνει εύκολα η αφαίρεσή τους πριν το σερβίρισμα. Ρίξτε τα στην γάστρα. Βράστε το κρεμμύδι με τον ζωμό και ρίξτε πάνω απ’ τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε και ψήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μαλακώσουν τα λαχανικά. Σερβίρεται ζεστά ή κρύα. Όλα τα λαχανικά σε αυτή την συνταγή είναι περιορισμένα, όμως το γκιβέτς συνήθως φτιάχνεται με καρότα, γογγύλι, αρακά, σελινόριζα, ψιλοκομμένα πράσα, μπάμιες και κομμάτια μελιτζάνας (όλα περιορισμένα λαχανικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου