Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μεσημεριανό "δανέζικο" γλυκό


1 φέτα ψωμί ολ. αλέσεως
180 γρ. κατίκι
Νερό
1 φρούτο (¼ ανανάς)
Γλυκαντικό
Κανέλλα
Διάφορες αρώματα: πορτοκαλιού, βανίλιας, ρούμι κλπ.

Ψήστε το ψωμί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βάλτε το σε ξύλο κοπής και κόψτε την φέτα οριζόντια ώστε να δώσει 2 φέτες ψωμί. Κόψτε διαγώνια ώστε να δώσει 4 τρίγωνα. Λιώστε με ένα κουτάλι το κατίκι με 1 κγ νερό, το γλυκαντικό και τη κανέλλα. Ρίξτε πάνω από την άψητη μεριά ενός τριγώνου ψωμιού.
Λιώστε 2 ΚΣ κατίκι με νερό και ρίξτε τον ανανά κομμένο σε κομματάκια, γλυκαντικό κι άρωμα πορτοκαλιού. Ρίξτε πάνω από την άψητη μεριά ενός τριγώνου ψωμιού.
Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το τυρί προσθέτοντας όπου γεύση επιθυμείτε. Τοποθετείστε τα 4 τρίγωνα ψωμιού κάτω απ’ το γκριλ (ή σε καυτό φούρνο) και ψήστε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πάνω μεριά.
Χρησιμοποιήστε το ως επιδόρπιο κι αν έχει απομείνει τυρί βεβαιωθείτε πως θα το φάτε διατηρώντας το ημερήσιο μενού σας.
Σημείωση: Η Χτυπητή Επικάλυψη πάνω από την WW Σάλτσα Μήλου είναι ένα καλό άλειμμα για το τοστ. Η επικάλυψη και η σάλτσα πρέπει να υπολογιστούν μέσα απ’ το γάλα και το φρούτο της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου