Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σουφλέ τυριού


½ φλ. γάλα άπαχο
30 γρ. τυρί τσένταρ σκληρό, τριμμένο
1 φέτα ψωμί ολ. αλέσεως κομμένη
1/3 κγ αλάτι
1 πρέζα πάπρικα
1 πρέζα μουστάρδα σκόνη
1 υποψία από πιπέρι καγιέν
1 αυγό, χωρισμένο

Ζεσταίνετε το γάλα (όχι να βράσει), ρίχνετε το τυρί, το ψωμί και τ’ αρωματικά. Όσο πιο γρήγορα λιώσει το τυρί τραβάτε απ’ τη φωτιά και ρίχνετε ανακατεύοντας τον κρόκο του αυγού αφού τον έχετε χτυπήσει πρώτα. Στη συνέχεια ρίξτε και το χτυπημένο καλά σε μαρέγκα ασπράδι κι ανακατεύετε απαλά. Ρίξτε το μείγμα σε μια γάστρα και ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και πάρει χρώμα. Μερίδα 1 στο μεσημεριανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου