Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ξινή κρέμα WW


⅔ φλ. τυρί κότατζ
¼ φλ. νερό
¼ κγ αλάτι (προαιρετικό)
1 κγ χυμό λεμονιού

Ρίξτε στο μπλέντερ τα υλικά και χτυπήστε τα. Με μια σπάτουλα ρίξτε στο κέντρο του μπλέντερ το τυρί που έχει κολλήσει στο τοίχωμα της κανάτας και ξαναχτυπήστε.
Βγαίνει περίπου 1 φλιτζάνι. Φυλάξτε σε μπωλ αν χρειαστεί. Χρησιμοποιείστε με λίγο ή περισσότερο νερό, ανάλογα πόσο πηχτή θέλετε την κρέμα.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

  1. Γλυκάνετε με 1 κγ κρυσταλλικό γλυκαντικό. προσθέστε 3 ΚΣ χυμό λεμονιού και μια πρέζα πιπερόριζα. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον πιπερόριζα αν το επιθυμείτε. Τα φύλλα δυόσμου είναι μια ωραία προσθήκη επίσης. Χρησιμοποιήστε πάνω από ένα φλιτζάνι φρέσκα φρούτα.      
  2. Προσθέστε ψιλοκομμένο ή τριμμένο αγγούρι, λιανισμένο μαϊντανό, ραπανάκια και ξύδι εστραγκόν. Σερβίρετε πάνω σε τονοσαλάτα ή κρύα βρασμένα φασολάκια. Προσοχή στο μέτρημα των υλικών απ’ όσα σας επιτρέπονται στην ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου