Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Γάδος φούρνου


*960 γρ. γάδος, φρέσκος ή κατεψυγμένος
¼ φλ. αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
1 σκελίδα σκόρδου, λιανισμένη
¼ φλ. ζωμός κοτόπουλου ή ψαριού
*3 μέτριου μεγέθους μήλα, καθαρισμένα και ξεσποριασμένα, σε φέτες
180 γρ. σάλτσα τομάτας (360 γρ. χυμό τομάτας βρασμένος που έχει μείνει μισός)
¾ φλ. νερό
2 κγ αλάτι
⅛ κγ πιπέρι

Μοιράστε το ψάρι σε ζυγισμένες ποσότητες για 6. Τοποθετήστε το σε ταψί. Μαγειρέψτε τους νιφάδες κρεμμυδιού και το σκόρδο με τον ζωμό κοτόπουλου ή του ψαριού σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά να ζεσταθούν. Ρίξτε τα πάνω απ’ το ψάρι και σκεπάστε το. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου 45’ ή μέχρι το ψάρι να κόβεται εύκολα με το πιρούνι. 6 μερίδες: υπολογίστε ½ φρούτο για την κάθε μία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου