Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Γρήγορο τσιοπίνο


Αυτό το στιφάδο ψαριού είναι ένα αγαπημένο Καλιφορνέζικο πιάτο, που όπως η μπουγιαμπέσα μπορεί να ετοιμαστεί σε διαφορετικές εκδοχές. Καβούρια, οστρακοειδή και ποικιλία ψαριών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εδώ είναι η απλή εκδοχή.

*1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ζωμός κοτόπουλου ή ψαριού, κονσομέ ή νερό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδου, χτυπημένη
*3 τομάτες, ψιλοκομμένες
*960 γρ. σκληρό ψάρι τους το γραμμωτό λαβράκι ή ο μπακαλιάρος
Αλάτι και πιπέρι

Κάψτε το κρεμμύδι σε βαρύ σιδερένιο τηγάνι χωρίς προσθήκη λίπους. Όσο αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέστε τους κουταλιές ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού, κονσομέ ή νερό για να αποφύγετε το κάψιμο του κρεμμυδιού. Προσθέστε τον μαϊντανό και το σκόρδο κι αφήστε να μαγειρευτούν για 5’. Ρίξτε τους τομάτες κι ανακατέψτε και τα υπόλοιπα υλικά. Τώρα προσθέστε το ψάρι κι ανακατέψτε μαλακά. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’. Μην ανακατεύετε. Μερίδες 4 στο βραδυνό  και περιλαμβάνεται περιορισμένο λαχανικό. Μπορείτε να φυλάξετε το φαγητό στο ψυγείο για να το φάτε σε 2 μέρες, 2 μερίδες η καθεμία.



ΤΣΙΟΠΙΝΟ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ
Χρησιμοποιήστε ισοδύναμες ποσότητες από αμαγείρευτο *καβούρι και *ψάρι. Ή συνδυάστε ισοδύναμε ποσότητες καβουριού, αμαγείρευτης *γαρίδας με κέλυφος και ψαριού. Μπορούν προστεθούν και πλυμένα *όστρακα με το κέλυφός τους. Προαιρετικά μπορείτε να αρωματίσετε με βασιλικό, δαφνόφυλλο, πιπέρι, σέλερι και αποξηραμένα μανιτάρια. Τα αρωματικά μπορούν να προστεθούν στη σάλτσα πριν βάλετε το ψάρι στο σκεύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου