Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Όστρακα μπισκ


Ζουμί από κονσέρβα με όστρακα (περίπου ½ φλ.)
2 φλ. γάλα άπαχο
½ κγ γούστερ σως
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
240 γρ. κονσέρβα με όστρακα ψιλοκομμένα συσκευασμένα στο ζουμί τους (120 γρ. από όστρακα)
Πάπρικα

Αναμειγνύουμε το ζουμί τους κονσέρβας με το άπαχο γάλα και το βάζουμε να ζεσταθεί σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη γούστερ σως και το μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζουμε κι αλατοπιπερώνουμε αν το επιθυμούμε. Σερβίρουμε πάνω στα όστρακα που έχουμε βάλει σε μπωλ και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. 2 γεύματα, από 60 γρ. το κάθε ένα.
Το μπισκ μπορεί να φτιαχτεί πιο παχύρρευστο προσθέτοντας σκόνη άπαχου γάλακτος. Υπολογίζουμε βεβαίως την προσθήκη απ’ τους μερίδες γάλακτος που δικαιούμαστε την ημέρα: 1/3 φλ. σκόνη ισοδυναμεί με 1 ποτήρι γάλα άπαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου