Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Φιλέτο καλκανιού μαργκερίτ


*150 γρ. φιλέτο καλκανιού
¼ φλ. νερό
½ κγ χυμό λεμονιού
*3 ΚΣ γάλα άπαχο
*90 γρ. γαρίδες, χτένια και όστρακα κονσέρβας, κομμένα
2 μανιτάρια κομμένα
⅛ κγ αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πάπρικα


Σκουπίστε το φιλέτο με υγρή χαρτοπετσέτα και τυλίξτε το σε ρολό. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το νερό και το λεμόνι και αφήστε να σιγοβράσει. Τοποθετείστε το φιλέτο προς τα κάτω ώστε να μην ανοίξει. Σκεπάστε κι αφήστε το ψάρι να σιγοβράσει για 2'-3' μέχρι να χάσει την διάφανη όψη του. Βγάλτε απ’ το σκεύος και βάλτε το σε πυρίμαχο πιάτο. Προσθέστε το άπαχο γάλα στο υγρό της κατσαρόλας κι αφήστε να σιγοβράσει χωρίς να σκεπαστεί και μέχρι να μείνει μισό. Ρίξτε τις γαρίδες, τα χτένια, τα όστρακα και τα μανιτάρια και αφήστε τα να ζεσταθούν για περίπου 2’. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα και απλώστε το μείγμα επάνω στο ψάρι. Βάλτε το πιάτο στο γκριλ για 1'. Ένα βραδινό γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου