Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Καλκάνι γεμιστό


1 φιλέτο καλκανιού (120 γρ. μετά το μαγείρεμα)
2 κγ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού, ανασυσταμένες σε ζωμό ψαριού, ή ζωμό οστράκων ή νερό
2 ΚΣ σέλερι
*½ φλ. μαλακά ψίχουλα ψωμιού (φτιαγμένα από 1 φέτα επιτρεπόμενο ψωμί, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια).

Σκουπίστε το ψάρι με πετσέτα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σέλερι κι ανακατέψτε τα με τα ψίχουλα ψωμιού και καταβρέξτε με το νερό που ήταν το κρεμμύδι. Χρησιμοποιήστε το μείγμα ως γέμιση στο ψάρι. Ψήστε ή φουρνίστε γρήγορα και σερβίρεται αμέσως για μεσημεριανό. 1 μερίδα. Ταιριάζει με σάλτσα Τσάμπορντ.

Σημείωση: η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπακαλιάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου