Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Μανιτάρια πικάντ


480 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ΚΣ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 ΚΣ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
120 γρ. κρεμμύδι τριμμένο
¾ φλ. καυτό νερό
1 φάκελο ζωμό κότας στιγμής μ' αρωματικά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Πλένετε 480 γρ. μανιτάρια. Χωρίζεται τα κοτσάνια απ’ τα καπάκια. Τοποθετείτε τα καπάκια σε ένα ταψάκι με την πιο φαρδιά μεριά τους προς τα πάνω. Ψιλοκόβετε τα κοτσάνια, πασπαλίζετε με 1 ΚΣ χυμό λεμονιού, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ρίχνεται στο ταψάκι πάνω απ' τα καπάκια των μανιταριών. Πασπαλίζεται με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο καυτό νερό και λιώνετε το ζωμό και το ρίχνετε στο ταψάκι. Ψήστε σαν μέρος ενός φουρνιστού γεύματος ή ξεχωριστά για 20' περίπου σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο μεσημεριανό, σερβίρεται με μια φέτα ψημένο ψωμί όπου το έχετε αλείψει με μια κομμένη σκελίδα σκόρδου.
Η συνταγή περιλαμβάνει 1 μερίδα περιορισμένου λαχανικού (κρεμμύδι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου