Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Ψάρι μαριναρισμένο


*4 κρεμμύδια, σε φέτες
*6 φέτες λευκού ψαριού (960 γρ.), λούτσου ή μπακαλιάρου (σε ζυγισμένες ποσότητες)
2 κγ αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 φλ. νερό
1 ½ φλ. άσπρο ξύδι
1 ΚΣ γλυκαντικό
2 κγ μείγμα μπαχαρικών (όπως πιο πάνω)
2 δαφνόφυλλα

Αναμείξτε τα 2 κρεμμύδια με το ψάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό σε μια κατσαρόλα. Βάλτε να βράσουν. Σκεπάστε και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 35'. Βάλτε το ψάρι σε ένα γυάλινο μπωλ ή βάζο με τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε στρώσεις. Προσθέστε το ξύδι, το γλυκαντικό, το μείγμα μπαχαρικών και το δαφνόφυλλο στο ζωμό. Βάλτε να βράσει πάλι και ρίξτε πάνω απ’ το ψάρι. Αφήστε να μαριναριστεί για 3 ημέρες. Θα πήξει και μπορεί να φυλαχτεί για 2 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου