Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πιπεριές γεμιστές με σολομό τσίλι


4 μέτριες πράσινες πιπεριές
½ κγ αλάτι
1 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
3 ΚΣ σέλερι ψιλοκομμένο
Μερικές σταγόνες νερό ή ζωμό
*1 φλ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού (2 φέτες ψωμί χτυπημένες στο μπλέντερ)
*180 γρ. σολομό κονσέρβας, στραγγισμένο
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
¼ κγ ρίγανη
1 κγ σκόνη τσίλι
*1 αυγό, χτυπημένο

Κόβουμε λεπτά τα καπάκια απ’ τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε απ’ τα σπόρια και τις μεμβράνες. Καθαρίζουμε και τα καπάκια. Μισοβράστε τις πιπεριές και τα καπάκια σε νερό που βράζει και να τα σκεπάζει με ½ κγ αλάτι για 5'. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν. Τοποθετείστε τις πιπεριές σε ταψάκι κολλητά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το σέλερι σε μερικές ΚΣ νερό ή ζωμού για 3' ή μέχρι να μαλακώσουν. Σ’ ένα μπωλ ρίξτε τα ψίχουλα, τον στραγγισμένο σολομό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το τσίλι, το αυγό και τα μείγμα του κρεμμυδιού. Ανακατέψτε ελαφρά και γεμίστε τις πιπεριές. Κλείστε με τα καπάκια και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30'. Γαρνίρεται με μαϊντανό. Καλό μεσημεριανό γεύμα για 2 και είναι εύκολο να ξαναζεσταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου