Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Γαρίδες-πεταλούδα πανέ


*Γαρίδες – 2 ποσότητες βραδινού
Άρωμα βουτύρου
4 κγ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
Σκόνη σκόρδου
Αποξηραμένο μαϊντανό (ή φρέσκο ψιλοκομμένο)
Σχοινόπρασο
Πάπρικα
Χυμό από 2 λεμόνια

Αφήστε την ουρά απ’ τις γαρίδες. Ανοίξτε τις γαρίδες κατά μήκος στην μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι αλλά κρατήστε την ουρά στην θέση της. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι. Ταμπονάρετε κάθε γαρίδα με το άρωμα βουτύρου, βρέξτε τις νιφάδες κρεμμυδιού σε νερό, μετά ψιλοκόψτε τις (αν τυχόν και είναι μεγάλες) και πασπαλίστε τις γαρίδες και καταβρέξτε τις με το νερό που ήταν το κρεμμύδι. Τώρα πασπαλίστε γενναιόδωρα με την σκόνη σκόρδου, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και την πάπρικα. Τέλος ραντίστε με τον χυμό λεμονιού. Αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν για μία ώρα ή παραπάνω. Μετά τοποθετήστε το ταψάκι στο γκριλ (10 εκ. κάτω απ’ την αντίσταση) και μαγειρέψτε για 15' ή μέχρι οι ουρές να αρχίσουν να μαζεύουν κι οι γαρίδες είναι έτοιμες.
Σερβίρετε τις γαρίδες με το ζουμί απ’ το ταψάκι. 2 μερίδες βραδινού. Το επιτρεπόμενο βάρος των γαρίδων, μαζί με τις ουρές, είναι 240 γρ. για τις γυναίκες πριν το μαγείρεμα και 300 γρ. για τους άντρες. Προσθέστε 60 γρ. στην κάθε μερίδα επιπλέον στις γαρίδες γιατί κατά το μαγείρεμα εξατμίζονται τα υγρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου