Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Στιφάδο γαρίδας Λουϊζιάνα


2 κγ αφυδατωμένο κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες
½ φλ. καυτό νερό, ζωμό ψαριού ή κονσομέ
*1 πακέτο κατεψυγμένες μπάμιες, σε φέτες
*2 τομάτες, κομμένες
*720 γρ. μαγειρεμένες καθαρισμένες γαρίδες

Ζεσταίνετε ένα βαρύ τηγάνι, ρίξτε τις νιφάδες κρεμμυδιού και τις πιπεριές και μαγειρεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα, ρίχνετε το νερό, τον ζωμό ή το κονσομέ. Αφήστε να βράσουν μέχρι να δέσουν τα υγρά και μαλακώσουν το κρεμμύδι και οι πιπεριές. Προσθέστε τις μπάμιες και τις τομάτες και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15', ανακατεύοντας που και που ώστε να μην καεί το φαγητό. Στο τέλος ρίχνετε τις γαρίδες κι αφήνετε κι αυτές να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν. Σερβίρετε σε πιάτα για σούπες. 4 μερίδες βραδινού, περιλαμβάνονται περιορισμένα λαχανικά.
Σημείωση: αυτό το πιάτο μπορεί να μοιραστεί σε 4 πυρεξάκια και να καταψυχθεί. Αν χρησιμοποιηθεί ως αντρικό γεύμα, προσθέστε 60 γρ. (καθαρό ζύγισμα) γαρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου